dimecres, 11 de novembre del 2015

Crònica del torneig mixt de futbol de JG(B) València del passat 7 de novembre

Leer en castellano

El passat dissabte 7 de novembre la Jove Guàrdia (Bolxevic) va organitzar un torneig de futbol mixt en la Font de Sant Lluís amb motiu de les marxes contra la violència de gènere. 

La nostra organització fomenta la pràctica esportiva com una forma d'oci allunyada de la constant alienació que suposen les formes més habituals d'aquest en la joventut, gairebé totes mitjançant el consum de drogues. No obstant això, en aquest cas vam anar més enllà amb el nostre objectiu. 

En el dia contra la violència de gènere, hem volgut mostrar que aquesta violència no es manifesta únicament mitjançant el maltractament físic, sinó que el patriarcat la revesteix de nombroses formes, entre les que es troba la violència estructural que suposa el sexisme en l'àmbit esportiu . 

Aquest fet no únicament es veu reflectit en els esports d'èlit (centrats en la seua àmplia majoria en la pràctica exercida per homes) sinó també en trets molt més quotidians com la tendència generalitzada a no practicar esports mitjançant equips mixtes o directament en el fet d'assimilar que les diferents pràctiques esportives es classifiquen per gènere. 

Visualitzar i denunciar aquestes materialitzacions del patriarcat que estan tan arrelades i interioritzades en la societat va ser el nostre objectiu en realitzar aquest torneig, doncs apostem per la pràctica esportiva com a forma d'oci entre els joves, sense cap distinció de gènere, i per la unió de la classe obrera en tots els aspectes, perquè sense enderrocar el capitalisme no podrem acabar amb el patriarcat. 


VISCA LA UNIÓ DE LA CLASSE OBRERA! 

EL SEXISME EN L'ESPORT 
TAMBÉ ÉS VIOLÈNCIA!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada